Telefon: 0030-69-81-772-671
E-mail: kalokeri.gr@gmail.com

FŐOLDAL • BEMUTATKOZÁS • SZÁLLÁS • PROGRAMOK • MIÉRT PONT THASSOS? • KAPCSOLAT

Bemutatkozás

Cégünk, mint oly sok hasonló itt Görögországban, családi vállalkozás. Szállásheyek kiadásával és szabadidős, sport programok szervezésével foglalkozunk, egyéni és utazási irodákkal érkező vendégek számára. Thassos az otthonunk, itt lakunk. Természetesen először  mi is turistaként érkeztünk 1989-ben  és beleszerettünk a szigetbe, az itt élők vendégszeretetébe. Később lettek a barátok a kapcsolatok és ezeket követően a munka. Az eltelt évek alatt megismertük az itt élő embereket a sziget minden pontját a környező tengert. Így nagyon sokféle programot tudunk ajánlani a sziget megismeréséhez. Hozzánk érkező vendégeknek, segítünk az utazás, transzfer gondok megoldásában, szakmai táborok, edzőtáborok megszervezésében, lebonyolításában.

 


THASSOS a zöld sziget :

 

…….Kr.e. 1500-1600 körül az Égei-tenger északi részén hajózott egy föníciai hajó flotta, fedélzetükön  harcosokkal és egy föníciai hadvezérrel, akit Thassosnak hívtak. Végig hajózva az Égei-tengert és annak szigetvilágát már sok felé járt és sokféle szigetet látott. Amikor már lassan a szárazföld közelébe értek, rátaláltak - a tenger felől érkezve szinte egybeolvadva a szárazfölddel, de attól mégis biztonságos távolságban lévő - különleges kis szigetre, ami hihetetlenül zöld volt. Hatalmas pinea fenyőkből álló erdő boritotta és sok kikötésre alkalmas öböl volt a partjai mentén. Úgy döntött, hogy itt szállnak partra. És ezzel a tettével visszavonhatatlanul beírta nevét és a szigetet a történelembe . ….. Thassos lett az Égei-tenger északi részének  központja és nagyon gazdag stratégiai és kereskedelmi hatalommá vált. Saját kereskedelmi és hadihajó flottával rendelkezett, saját aranypénze volt és a vele szemben lévő macedón és thrák területeket is gyarmatosították. Fontosságát „viharos” történelme folyamán mindvégig megőrizte, mind a görögök virágkorában, mind a rómaiak korában és azt követően a 400 éves török uralom alatt is. Ma már a turisták „hatalma” diadalmaskodik nyaranta a szigetlakók felett, aminek mi nagyon örülünk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az itt töltött idejük kellemes és feledhetetlen élményekkel gazdagítsa őket!

 

 

A Görög-szigetvilág legzöldebb szigeteként tartják számon. Az Égei-tenger legészakibb szigete a K-Macedon partoktól 8-16 km távolságra és Thesszalonikitől 180 km-re keletre helyezkedik el. Majdnem teljesen kör alakú. Hossza 25km, szélessége 22 km  és nagyon jól bejárható, akár kerékpárral, akár motorral, akár autóval szeretné ezt megtenni az ember. Különleges klimája miatt (szárazföldi és tengeri klima keveredése ) gyönyörű zöld növényzet boritja nagy részét. Tengerpartjai olyan sokfélék, hogy itt mindenki talál magának megfelelőt. A hófehér márványhomokkal borítottól a 300m-es szikla falakkal körül vett öblökig, minden megtalálható. Mivel a szigeten nincs repülőtér /szemben a szárazföldön azonban található 2 is, Kavala, Keramoti / ezért megőrizte igazi tradicionális görög jellegét. Aki szereti a természeti szépségekben gazdag, nyugodt, kellemes kikapcsolódást biztositó nyaralást, annak Thassos nem fog csalódást okozni. De ne csak nyáron gondoljanak Thassosra! A mindig zöld sziget bármely évszakban csodálatos képet mutat és nagyon jó program lehetőségeket kinál az idelátogatóknak  mint mindenhol Görögországban, itt is rengeteg ókori látnivaló van, pl.: a sziget múzeumát  az ország legjelentősebb vidéki múzeumai között említik. De minden szigetnek és szárazföldi helynek az épületeken, épitkezési stílusokon kívül, az ott lakó emberek  és vendégszeretetük adják meg az igazi hangulatát, ebben pedig Thassos páratlan!


Kajak túrák

Kajak túrák

A tengeri kajakozás felejthetetlen élményeket kínál nem csak látványilag! Akik még nem... Tovább

Tengeri kalandok

Tengeri kalandok

Programjaink közt szerepel a környező tenger megismerése is. Ezért szervezünk, búvárkodást... Tovább

Hegyi túrák és kirándulások

Hegyi túrák és kirándulások

Thassos nem csak a tenger szerelmeseinek ad lehetőséget a kikapcsolódásra, itt minden együtt... Tovább