Telefon: 0030-69-81-772-671
E-mail: kalokeri.gr@gmail.com

FŐOLDAL • BEMUTATKOZÁS • SZÁLLÁS • PROGRAMOK • MIÉRT PONT THASSOS? • KAPCSOLAT

Miért pont Thassos?

….mi 1987-óta hoztunk ill.szervezünk most is ide a szigetre vendégeket és az elmúlt idő alatt egy dolog világossá vált számunkra, hogy otthon Magyarországon nem ismerik az emberek ezt a különleges szigetét Görögországnak vagy legalábbis nagyon kevesen.. Azóta, főleg, hogy  a „munkánk„ is ez lett minél több honfitársunkat szeretnénk megismertetni ezzel a gyönyörű hellyel, természetesen, csak ha kiváncsi rá és szeretne valami tradicionális még eredeti görögségében megmaradt szigetet felfedezni.

 

Mivel itt - a többi „sztár„ szigettel szemben, mint Korfu, Rodosz vagy sorolhatnám még sokáig a szintén szebbnél-szebb helyeit az országnak - nincs repülőtér és egy kicsit „kiesik„ a jól megszokott Paralia.Sztavrosz, Aszprovalta stb. üdülőhelyektől, ezért sokan észre sem veszik az Égei-tenger és Észak-Görögország talán egyik legszebb  kis föld darabját. Amikor megérkeznek a vendégeink és fogadjuk őket a kikötőben, Keramotiban / ez még a szárazföldön van /  és a hajó út alatt kérdezgetnek a szigetről és arról, hogy milyen lesz majd itt nekik, akkor mindig azt mondom: „Hogy milyen lesz majd Nektek a sziget, azt majd akkor tudjátok meg igazán, amikor hazaindultok és innen a szigettől kezd eltávolodni a hajó, ott álltok a korlátnál, nézitek a kikötőt, a távolodó várost, a hegyeket és ha szeretitek a harmóniát, a nyugalmat és az eredetiséget és tudjátok élvezni a természet gyönyörűségeit, a leírhatatlan sokszínűségét, azt  amit a tenger, a hegyek, az örökké smaragd zöldben pompázó olajfák és pinea fenyők adnak, akkor soha nem fogjátok elfelejteni Thassost… könnyes lesz a szemetek és összeszorult torokkal fogjátok átélni az „elválást”.

 

 

Nagyon sok vendégünknek így maradt meg ez a sziget, de tudjuk hogy nem vagyunk egyformák és vannak olyanok is akiknek ez – egy hely a sok közül. Ami viszont tény, az az, hogy ilyen gyönyőrű kristálytiszta víz, ilyen sokféle tengerpart / a hófehér márványkaviccsal boritottól  a legfinomabb homokoson keresztül a 300m-es szikla fallal körülvett partokig / kevés helyen található. A sziget kb. 100km és már körbe is jártad egyszer. Ha akarsz, egyik helytől a másikig 10-15 perc alatt odaérhetsz. Ha akarsz, és nem csak a tengerparti heverészésre vágysz, akkor itt vannak a hegyek, amik olyanok, mintha  egy kicsit a Kárpátokban lennél / kis tó, patak, források, páfrány erdők, vízesés /. A legmagasabb hegycsúcsról 80 km – es távolságra is ellátni körben. Ez a kis sziget ezernyi dolgot kínál a szárazföldi nyaraláshoz képest és itt mindennap más partokon, más környezetben élvezheted a nyár és az Égei-tenger adta örömöket… DE! Ne gondold, hogy Thassos csak nyáron létezik! Minden évszakban  egy csoda az egész sziget!

 

Nyaranta kicsit hitetlenkedve nézegetik a nem  megszokott turista szezonban készült képeket, hogy : ” ez még gyönyörűbb ,mint nyáron !” – hát van benne valami. Amikor vége a szezonnak október 20-25.-e körül és elmegy a nyaralók hada, akkor tárul eléd igazi természetes szépségében a sziget. Már nem takarják el a turizmus szokásos kellékei (napágyak,napernyők,asztalok,székek) a partokat, öblöket, utcákat.Sétálhatsz a homokos tengerpartokon, hallgatva a sirályok és a hullámok hangját vagy kirándulhatsz a hegyekbe és szinte elkábít a fenyők illata a virágok színei és a zöld minden árnyalata. A levegő könnyed és friss lesz, mert már nincs tele párával a nagy meleg miatt és néha akár 100-150 km-re is ellátni az Ypsariórol / 1208m a legmagasabb hegycsúcs /. A hőmérséklet 15-20 fok körül van egészen január elejéig és sokat süt a nap, persze vannak esős napok is már, de a kirándulásokhoz, túrákhoz ez a legjobb időszak. Aztán az ünnepek letelte után - karácsony, vízkereszt, karnevál - márciustól újra „életre kel„ minden várva a turistákat.


Kajak túrák

Kajak túrák

A tengeri kajakozás felejthetetlen élményeket kínál nem csak látványilag! Akik még nem... Tovább

Tengeri kalandok

Tengeri kalandok

Programjaink közt szerepel a környező tenger megismerése is. Ezért szervezünk, búvárkodást... Tovább

Hegyi túrák és kirándulások

Hegyi túrák és kirándulások

Thassos nem csak a tenger szerelmeseinek ad lehetőséget a kikapcsolódásra, itt minden együtt... Tovább